Pilates is een heerlijke manier van bewegen en helpt je in korte tijd om je mobiliteit te verbeteren. Geschikt als fitheid- en onderhoudstraining train je balans, lenigheid en uithoudingsvermogen. Trainingsfocus ligt met name op de spiergroepen van de buik, de lage rug en het bekken, alsmede de schouders en nek – de plek waar spanning en stress vaak het eerste wordt gevoeld.

Inner core is outer shell

Gedurende de training wordt vooral aandacht besteedt aan samenwerking en balans van rug, buik en bekkenbodem (de kern of het powerhouse). Met doel het feedforward systeem verbeteren en de core stabiliteit te versterken, werkt de training (niet medische revalidatie) zowel preventief als curatief . Training is gebaseerd op beheersing, nauwkeurigheid, innerlijke stabilisatie, ademhaling, coördinatie en soepele vloeiende bewegingen.

Een work-out start met een warming-up en ademhalingsoefeningen. Daarna trainen we op de mat in ruglig, zijlig en buiklig, eventueel met gebruik van trainingsmateriaal zoals weerstandsbanden en softgym oefenballen. Na een pittige training gaan we over op de stretch en cooling-down. Tot slot besteden we aandacht aan de persoonlijke eindontspanning.

YIN Yoga ~ Your Inner Nature Yoga …..tekst volgt

Voor cursussen en consultaties bij Jouw Balans gelden de algemene voorwaarden.