Als trainer en consulent streef ik naar algehele leefstijlcoaching met beweging als een geintegreerd deel in persoonlijk uitgevormde leefstijltrajecten. Indien mogelijk functioneert Pilates hier als hulpmiddel. Pilates is een uitstekende onderhoudstraining in combinatie met, of na, fysiotherapeutische behandelingstrajecten.

Pilatestraining wordt aangeboden als individuele lessen of groepslessen (op locatie en online). Als mijn klant een moeizame instelling heeft tot het eigen lichaam zal ik bij voorkeur individuele lessen voorstellen, met de insteek uiteindelijk naar een groepsles toe te kunnen groeien.

Lesopbouw

Ademhaling, spierverlenging en de aanspanning en ontspanning van het krachtcentrum (de rug en de dieperliggende buikspieren) en andere spiergroepen vormen de rode draad in Pilatestraining. Een les start altijd met een uitgebreide warming-up. Hierna werken we met de diepere buikademhaling en verplaatsen de aandacht stapsgewijs naar de lichaamshouding. Hier besteden we vooral aandacht aan het controlleren van de rug en de dieperliggende buikspieren. Van daaruit stappen we over naar de flankademhaling om voldoende kracht op te bouwen voor de vervolgoefeningen. Deze oefeningen bevorderen onder andere de coördinatie en werken daarmee val-preventief. Buik, bekken, benen, voeten, borstspieren, armen, handen, rug, schouders alsmede de kaak en nekspieren krijgen in de vervolgoefeningen aandacht. Iedere les wordt afgesloten met stretch/cooling down en onder.

Er wordt hoofdzakelijk op de mat gewerkt op een rustige en efficiënte manier, met aandacht voor de mentale en lichamelijke grenzen van het individu. Het uitgangspunt is deelnemers aan te moedigen hun eigen lichaam te respecteren, naar zichzelf te ‘kijken’ en te voelen hoe lichaam en brein kunnen worden gecontroleert met behulp van focus en concentratie.

Voor cursussen en consultaties bij Jouw Balans gelden de algemene voorwaarden.